Quant-based Marketing Mint Short Case Study

În cazul în care ai in minte să lansezi un produs sau serviciu, dar dorești o abordarea inovativă și neortodoxă a planului tău de marketing, atunci recomandrea noastră este exact modul în care Mint a ajuns la 100.000 de utilizatori în doar 6 luni: Quant-Based Marketing.

Ideea de bază a acestei strategii este o gândire în sens invers. În loc de a începe în lipsa unui plan, se propune începerea cu găsirea scopului final, și a se realiza drumul procedurii în funcție de aceasta.

Asemănător unei călătorii – prestabilești o destinație și apoi plănuiești ruta către acel loc – niciodată nu te vei urca la volan și vei porni în speranța că vei ajunge exact acolo unde îți dorești a fi.

Pasul 1: Stabilește un țel principal

Cu mult înainte de a căuta tactici sau experimente de dezvoltare este necesară fixarea clară a unui țel tangibil si măsurabil.

Spre exemplu, se presupune vânzarea obiectului cu $100 pe lună și se vizează creșterea venitului lunar de la $0 la $10000. Primul lucru care trebuie făcut este a calcula de câți clienți este nevoie pentru a atinge dulcele venit propus. În acest caz, ar fi nevoie de 100 de clienți plătind cei $100 pe lună.

Pasul 2: Alege un interval temporal

Fără un interval temporal clar, nu se va resimți nevoia atingerii scopului “în timp util”, lucru care va îngreuna procesul, indiferent dacă ești sau nu în urma cu planul. Să spui “avem nevoie de acei $10000 la un moment dat” nu va ajuta.

100 de clienți noi in 3 luni. Sună mult mai bine, nu? Ai putea chiar sa împarți perioada în 16 clienti pe săptămână.

 

Pasul 3: creează o foaie de calcul (începi a proiecta strategia prin care să îți atingi scopul)

 

 

Cea mai importantă parte din cadrul acestui pas este să pui chenarul într-un loc în care să îți permită succesul.

Pasul 4: Cercetează-ți sursele

Există mii de tactici și canale care pot fi folosite ca parte din strategia de marketing, iar acest pas se concentrează în mare parte pe selecția lor, astfel că în final să te poți concentra doar pe câteva surse specific pentru a-ți atinge scopul.

Precum Mint se concentra pe personal finance, a țintit bloggerii care scriau despre acest subiect și profesioniști în tehnologie.

 • PR: abordează presa și bloggerii din nișa ta pentru a-ți lansa povestea;

 • SEM (Search Engine Optimization): Reclame plătite pe Google sau Bing, astfel numele tău să apară folosind anumite cuvinte cheie;

 • SEO (Search Engine Optimization): Optimizarea postărilor de pe blog, a landing page-urilor și a site-ului pentru a căpăta o poziție mai înaltă în pagina de căutări folosind cuvintele cheie;

 • Social and display ads: Țintirea audienței prin reclame pe canalele sociale precum Facebook, Instagram sau Twitter;

 • Content Marketing: Crearea și publicarea de conținut (bloguri, podcast, video etc.) cu scopul de a genera interes în produs/serviciu;

 • Direct Sales: Comunicarea directă cu potențiali clienți. Asta poate însemna folosirea telefonului sau a email-ului;

 • Target Market blogs: Postări și conținut sponsorizat pe bloguri populare nișei noastre;

 • Influencer Marketing: Identificarea si realizarea de relații cu indivizi care au o anumită influență asupra nișei noastre (bloggeri, Instagrammers etc.).

 

 1. Acest lucru te va ajuta să îți stabilești prioritățile;

 2. Enunță cel puțin 10, în mod ideal 15 canale; 

 3. Ideea este să te gândești UNDE vei găsi acei clienți ideali.

Sistem de prioritizare al surselor:

 • Ușurarea implementării;

 • Impactul potențial.

 

 

Cu acest sistem vei găsi sursele care ar putea avea cel mai mare impact cu o implementare cât mai ușoară. Spre exemplu, să apari în NYCTimes ar avea un impact incredibil, dar e extrem de dificil de implementat, pe când a lucra cu câțiva “influencers” în nișa ta ar putea avea un impact vizibil, fiind și foarte plauzibil de realizat.

Ia fiecare canal și notează-l între 1 și 5 atât din privința impactulu (1- greu, 5- ușor) i, cât și din cea a utilității procesului de implementare (1- scăzut, 5- crescut), iar apoi sursele vor fi alese în funcție de cel mai înalt scor.

Ia în considerare bugetul și timpul disponibil

Timp:

Să presupunem că începi de la zero și incerci să aduni 100 de clienți într-o lună. Ar avea rost să creezi o strategie SEO complet dezvoltată?

Cel mai probabil nu.

Din moment ce ai doar o lună, nu are sens să aplici o strategie de tipul SEO, oricât de eficientă este aceasta – timpul de implementare și reușită este unul foarte ridicat. 

În același timp, într-un interval de o lună, o abordare mai directă ar putea avea mult sens:  înștiințarea rudelor, sau a cunoștințelor despre produsul în cauză sau contactarea companiilor care ar putea fi interesate de produsul pe care încerci să îl vinzi. 

Buget: La Mint s-au plătit pentru aproape 40% din trafic, au generat o creștere de la zero la un million de utilizatori: când îți alegi sursele, trebuie să ai mereu bugetul în vedere, fiind și el un factor de prioritizare al surselor.  

Dacă dispui de un buget rezonabil, sponsorizările plătite sau reclamele pe rețelele de socializare ar putea avea un rezultat incredibil. Cu un buget scăzut însă, ar putea fi mai utilă concentrarea pe canalele organice ca și content si PR.

Pasul 5: Stabilește țeluri

Odată ce ai lansat campania pentru fiecare sursă, aceste țeluri îți vor da un termen de comparație: să poți vedea cu ușurință ce funcționează și ce nu și ce mai trebuie ajustat.

Când vine vorba de trafic, poți găsi valori de referință folosind site-uri ca SimilarWeb sau SEMRush. Spre exemplu, aici este o estimare de trafic generată de SimilarWeb pentru TechCrunch:

 

 

Ideea nu este despre CTR/conversie, ci despre rezultatul pe care te aștepți să îl obții de la sursă. S-ar putea să devină utilă căutarea unor studii de caz, sau a experiențelor altora cu fiecare publicare țintită.Există mai multe valori de referință pentru platforme publicitare ca Facebook sau Google AdWords. Ca de exemplu,

WordStream a descoperit că CTR-ul mediu pentru reclamele plătite de pe AdWords este de 2%. Deci dacă Adword este parte din strategia ta, ar trebui să țintești la rândul tău spre 2%.

Când îți alegi aceste țeluri, secretul stă în a folosi ceea ce pare a fi CEA MAI BUNĂ PRESUPUNERE, până la urmă nu este o știință exactă. Totul este pentru a te ajuta să îți ORGANIZEZI PE PRIORITĂȚI strategia de marketing. 

Pasul 6: intocmeste o cronologie

Următorul pas vizează împărțirea acestor țeluri în altele mai mici, mai ancorate în timp și a le pune într-o ordine cronologică

Am un podcast, iar scopul meu este să am 100000 de descărcări până în Decembrie. Ca să reușesc acest lucru, mi-am divizat țelul pe fiecare lună a anului: din ianuarie până în decembrie.

Indiferent de cadrul temporal în care lucrezi, acesta trebuie divizat în unități mai mici și mai accesibile: dacă este vorba de trei luni, acesta se va divide lunar, iar în cazul a trei săptămâni, săptămânal.

De ce este necesar să faci asta?

Pentru că astfel, pe lângă faptul că idealurile vor părea mult mai accesibile,

va fi mult mai motivant să tăi fiecare mică reușită de pe lista care duce spre marele success. 

Pe fiecare dintre sursele tale se poate aplica această divizare potrivit timpului alocat fiecăreia. Spre exemplu, ai putea împarți țelul de 1000 de utilizatori de pe Facebook Ads astfel:

 • Săptămâna 1: 50 de utilizatori

 • Săptămâna 2: 200 de utilizatori

 • Săptămâna 3: 250 de utilizatori

 • Săptămâna 4: 500 de utilizatori

Așadar, aplică strategia “quantum-based marketing” fiecărei surse, plecând de la rezultatul final dorit, prin împărțirea acestuia în mici țeluri lunare – sau săptămânale, crescătoare.

Sfat: NU lăsa lucrurile să vină de la sine 

Doar sursele de trafic confirmate contează atunci când vine vorba despre marketing de tipul acesta. Dacă dorești a avea success, trebuie să ai totul aranjat și pregătit de orice încă din timp: nu lăsa totul în voia sorții, sperând că lucrurile să se aranjeze de la sine.

Ai grijă ca toate sursele să îți fie confirmate cu mult înainte să începi procesul propriu-zis.

Sfat bonus: dacă lucrezi în cadrul unui parteneriat, oferă-le coechipierilor tăi un calendar și un desfășurător al planului: cu căt faci treaba mai ușoară pentru ei, cu atât e mai probabil să o și facă.

 

Pasul 7: Notează-ți  progresul

Va trebui să măsori și să urmărești mereu progresul

Odată ce te lansezi, unele surse – în special cele experimentate, vor funcționa de minune, dar cu siguranță vor exista și surse care nu se vor dovedi la fel de competente pe cât ai fi crezut – lucru care este perfect normal. Personal, prefer să verific lunar dacă proiectul se ridică la așteptările mele. De acolo le aleg pe cele care merg bine, încercând să le dublez, iar pe cele care nu dau dovadă de progres, să le elimin.

Cea mai importantă parte este să te asiguri că ești pe drumul bun înspre a îți atinge idealul.

În primele săptămâni cel mai probabil vei experimenta multe schimbări și teste până vei descoperi ce funcționează și ce nu.

La Mint, s-au încercat 6 tipuri de pagini statice când au început procedura de marketing  a produsului. Rezultatul acestor experimente le-a oferit posibilitatea să învețe mai multe despre mesajele cu care publicul rezonează mai mult, ajutăndu-i să-și îmbunătățească copia și să-și crească conversia.

De aceea este extrem de relevant să măsori rezultatele într-o foaie de calcul ca să poți observa unde este nevoie de ajustări la plan.

Dacă o sursă nu se ridică la așteptările impuse și a fost trecută printr-o serie de încercări pentru a ajunge la o concluzie pertinentă legată de motivele din spatele disfuncției, sursa aceasta trebuie eliminată și înlocuită.

De asemenea, dacă o sursă se dovedește extrem de practică, ar trebui dublate resursele investite în aceea pentru a maximiza creșterea proiectului. 

Ne bucurăm pentru că ai ajuns până aici și speram că am contribuit cu cel putin 1% în dezvoltarea ideilor tale :) 

Dacă ai anumite sugestii sau recomandări, te rog trimite-ne un mesaj pe rețelele sociale sau la adresa de email: 

© 2020 by Marketing Experience Academy