Real time marketing

Se întâmplă (probabil) o dată la 100 de ani, sau în acest caz, de Ziua Națională a României. KFC și McDonald`s, două lanțuri de fast-food rivale, au luat ce-i mai bun din „curtea vecinului” și au ieșit în social media.
Concret, pe 1 Decembrie, ambele companii au postat pe Facebook o imagine cu un produs al lor și al concurenței.

McDonald’s a fost primul care a postat o imagine cu faimoșii săi cartofi aurii, alături de la fel de faimosul sos de usturoi. „Buni și cu sosul vecinului KFC. #TraiascaCapraVecinului #1Decembrie”, a fost descrierea care a însoțit imaginea.

La scurt timp, KFC a scos o poză cu Variety Bucket și Cartofi de la Mc și textul:
„Fanilor noștri care preferă cartofii McDonald’s România lângă puiul crocant de la KFC, le spunem #TrăiascăCapraVecinului #pebune #1decembrie”

Ambele mesaje au fost pe gustul fanilor din online. Peste 2.000 de share-uri și 1.400 de comentarii a avut postarea de pe pagina McDonald’s Romania și alte 1.500 de share-uri și 1.200 de comentarii au fost la KFC.

 

Despre campanie

Cine a convins cele două companii să se afișeze cu brandul vecinului în social media? Publicația PressOne, care a lansat de aprope o lună campania #TrăiascăCapraVecinului, împreună cu agenția GMP.

Există multe campanii de succes care au folosit real-time marketingul pe social media, dar în afara mediului online, real-time marketingul este încă neclar și nedezvoltat.

Ce înseamnă real-time marketing?

Real-time marketing (RTM) este abilitatea de a-ți atrage clienții sau fanii instant bazându-te pe o știre, trend sau eveniment extern actual și de interes pentru publicul tău.

  • Real-time marketing este (în general) automatizat

În multe cazuri, oamenii sunt prea lenți pentru a reacționa rapid la o scara mare, din acest motiv marketerii trebuie sa utilizeze unelte care îi pot ajuta sa mărească viteza de reacție.

  • Real-time marketing este targetat

Nu mai este suficient să-ți tratezi audiența ca o mulțime unitară cu aceleași interese și nevoi. Real-time marketing se bazează pe o targetare cât mai relevantă pentru campania pe care vrei s-o lansezi.

© 2020 by Marketing Experience Academy