Tools in digital marketing

În articolul de astăzi ne-am propus să îți oferim o scurtă prezentare a celor mai bune 5 instrumente pentru digital marketing.

Pentru a înțelege mai bine la ce ne ajută aceste instrumente trebuie, mai întâi, să vorbim despre contextul în care acestea sunt folosite: marketing, respectiv marketing digital.

 

Să analizăm puțin cele 2 arii de interes și ce înseamnă ele:

  • Prin marketing înțelegem ansamblul activităților prin care producția este orientată și adaptată cererilor prezente și viitoare ale consumatorului;

  • Marketingul digital se referă la promovarea unor servicii sau produse folosind tehnologii digitale pe internet, prin aplicații pe mobil, display advertising (Publicitatea pe display este publicitate pe site-uri web sau aplicații sau social media prin bannere sau alte formate de anunțuri realizate din text, imagini, flash, video și audio.) sau orice alt mediu digital;

 

Dezvoltarea marketingului digital a schimbat modul în care brandurile și afacerile folosesc tehnologia pentru marketing și o face în continuare.

Acum că am clarificat noțiunile de marketing și marketing digital, este timpul să vorbim despre instrumentele folosite în domeniu. La fel ca în orice altă meserie și cei care practică marketing digital au nevoie de anumite „UNELTE” pentru a-și duce munca la bun sfârșit. Mai mult decât atât, aceste unelte sunt folosite atât pentru măsurarea rezultatelor, cât și pentru eficientizarea proceselor.

Similar Web

Un website care oferă servicii de analiză web pentru afaceri. Compania le oferă utilizatorilor date despre clienții sau competitorii lor. Printre aceste date putem preciza: informații cu privire la volumul traficului pe site, felul prin care consumatorul a aflat despre acea organizație/ produs/ serviciu (referral source), analiza cuvintelor cheie, cât și date referitoare la „website stickiness” (timpul petrecut de utilizator

pe site, page views și bounce rate - ultimul parametru reprezintă procentul de vizitatori care intră pe site și apoi pleacă în loc să continue să vizualizeze alte pagini din același site). 

Dând click pe acest link poți accesa site-ul: https://www.similarweb.com/

Google trends

Google Trends este un serviciu web public al Google Inc., bazat pe motorul de căutare Google, care arată cât de des este căutat un anumit termen în cadrul mai multor țări și în mai multe limbi. În plus, Google Trends ajută afacerile mici să fie mai ușor vizibile dacă este folosit corespunzător. Dacă vrei să găsești subiecte căutate pentru articole de blog, videoclipuri pe youtube și nu numai, nu există unealtă mai bună ca Google Trends.

Mai jos poți observa rezultate căutării termenului „digital marketing” pentru România:

Ai atașat linkul următor: https://trends.google.com/trends/?geo=US

Canva

Canva este un instrument simplificat de design grafic, creat în 2012. Folosește un format drag-and-drop și oferă acces la fotografii, imagini vectoriale, grafică și fonturi. Este folosit atât de designeri amatori, cât și de profesioniști. Și, ce mai este foarte cool la el, e că opțiunile pot fi utilizate atât pentru designul grafic, cât și pentru cel web.

Când vorbim despre marketing digital putem spune că este vital să editezi poze pentru postările de pe blogul tău, contul tău de youtube, postările de pe Facebook sau Instagram etc.

 

În plus, dacă vrei să economisești bani, avem vești bune: poți utiliza canva atât în variantă gratuită, cât și în varianta pro pentru doar 9,95 $/ lună.

Poți accesa platforma chiar aici: https://www.canva.com/.

VidIQ

VidIQ reprezintă o extensie pentru motorul de căutare Chrome. Mai mult de 58% din spectatori ajung pe YouTube datorită motorului de căutare și al videoclipurilor recomandate. YouTube este al 2-lea cel mai mare site din lume și al doilea cel mai mare motor de căutare din lume. Așadar, pentru a avea succes pe YouTube, trebuie ca strategia ta de marketing să includă și YouTube SEO.

 

VidIQ te va ajuta să ai mai mult trafic pe canalul tău de youtube și să îți construiești o audiență loială prin găsirea cuvintelor cheie și asocierea acestora cu conținutul tău. Este potrivit atât pentru youtube marketing, dar și pentru video marketing.

Uite și site-ul, cum te-am obișnuit: https://vidiq.com/.

Keywords Everywhere - Keyword Tool

Keywords Everywhere - Keyword Tool este, de asemenea, o extensie pentru Chrome. Reprezintă o unealtă extrem de folositoare pentru a-ți valida cererea pentru produsele tale sau content ideas. Poți să tastezi numele produselor sau al postărilor de pe blog și să vezi cât de atractiv este acel subiect pentru audiență. Dacă folosești Keywords Everywhere poți afla de câte ori a fost acel cuvânt cheie căutat în medie, CPC-ul și numărul de advertiseri care difuzează reclame pe Google AdWords pentru acel cuvânt cheie.

Și, bineînțeles, aici ai și linkul: https://keywordseverywhere.com/.

Sperăm să-ți folosească informațiile de mai sus și, dacă ai vreo nelămurire nu ezita sa ne lași un mesaj la următoarea adresă de mail :  mea@thebusinessclub.ro.

 

Till next time! ⚡

© 2020 by Marketing Experience Academy